top of page
IMG_0962 C.jpg

Over Werner (Werre) Geboers

Werner is geboren in het Noord-Limburgse Lommel (B), waar hij al zeer vroeg via vaderskant, de saxofoonmicrobe kreeg ingelepeld.
Op 9-jarige leeftijd blies hij zijn eerste noten en op 14-jarige leeftijd begon hij te studeren aan de muziekhumaniora van Hasselt (Musart) met als optie saxofoon. 
Na zijn studies aan de kunsthumaniora ging het richting Leuven, waar hij klassieke saxofoon studeerde aan het Lemmensinstituut. 
Tijdens deze opleiding behaalde hij zijn Laureaats-en Meestergraadsdiploma saxofoon, optie klarinet en lichte muziek. 
Deze klassieke studies bleken de ideale basis voor zijn latere saxofoonspel, aangezien het instrument technisch niet veel geheimen meer voor hem had. 
Na zijn studies in Leuven studeerde hij lichte muziek (pop, rock, jazz) bij de broers Vandendriessche waar hij eindelijk zijn "ei" kwijt kon.
Achteraf heeft hij ook nog een opleiding muziekproductie gevolgd en heeft hij ondertussen zijn eigen opnamestudio opgericht. (www.studiowerre.be).
De opnamestudio draait op volle toeren: Tal van cd’s werden hier reeds opgenomen en geproduceerd.

Momenteel is hij actief als projectcoördinator van Musart, de muziekhumaniora te Hasselt. 
In deze dagopleiding voor aankomend muzikaal talent heeft hij de dagelijkse leiding in handen. 
Daarnaast is hij dirigent van de K.H. Sint-Laurentius te Bocholt. 
Hiermee worden jaarlijks, op de Boggeter Proms,  een aantal nationale en internationale artiesten begeleid.

Als uitvoerend musicus was hij actief met verschillende formaties, zowel in het klassieke als het lichtere genre, waaronder: het BRT-Filharmonisch orkest en The Very Bigband. 
Werner maakte, gedurende 8 jaar, deel uit van de vaste begeleidingsband van Gunther Neefs en verzorgde concerten met o.a. Toots Thielemans, Lee Towers, Rene Froger, Johny Logan, Ben Kramer, Paul Michiels, Will Tura, Sandra Kim, Jo Lemaire, Helmut Lotti, Katrina &The Waves, The Magic Platters, Clouseau, The Fortunes, The Three Degrees, The Gibson Brothers, Belle Perez, Udo, Scala, George Baker, Boney M, Willy Sommers, Brotherhood of Man en vele anderen…
Momenteel is hij de vaste saxofonist van de Lou Roman band, en is hij een veel gevraagde gastmuzikant in zeer diverse bands en orkesten.
In het najaar trekt hij samen met Gunther Neefs weer op tournee langs de Vlaamse culturele centra met het Roots 66 project. Ook een theaterproject met Warre Borgmans staat op het programma.

Verder is Werre een veelgevraagd freelancer.
Werner Geboers speelt exclusief op de Le Monde Satellite Alt- en Tenorsaxofoon in brass uitvoering, als fervente Le Monde speler geeft hij ook bij regelmaat workshops voor dit saxofoonmerk.

Over Werre: About the Studio
bottom of page